Trädgårdsrunda 25 maj 2024

Vårväxter i Svenmanska trädgårdsparken
Vårväxter i Svenmanska trädgårdsparken.

Samling med egna bilar kl 10.00 på samåkningsparkeringen vid infarten till Hobykullsvägen i Bräkne-Hoby. 
Vi börjar turen hos Ulla och Åke Persson, Hobykullsvägen 3 i Bräkne-Hoby. Ulla och Åke har en innehållsrik trädgård med olika miljöer som smälter samman med berg och ekar. Det kommer att finnas hypertufatråg och eventuellt trätunnor till försäljning. 

Därefter tar vi oss till Svenmanska trädgårdsparken. Eva och Roland Gustavsson guidar oss genom filosofgången* med dess exotiska vårväxter och till azalealunden som kommer att vara i full blom. Det finns gott om bord och bänkar där vi intar vår medhavda matsäck.
Färden går sedan till Tina Osbjer, Vierydsvägen 66 i Ronneby. Detta är en relativt nyanlagd trädgård med mycket vacker utsikt över Härtorpssjön. Tomten är kuperad och rymmer enligt Tina ”lite av varje” med bland annat surjordsväxter, trädgårdsland och ”stubberi” (stumpery på engelska). 
Turen avslutas hos Eva och Roland Gustavsson, Södra Rönningevägen 4, Ronneby. (Parkering vid Ronneby Brunn). Ett mycket vackert hus, likt villorna i Brunnsparken, omgärdas av en väl disponerad trädgård som på begränsad yta rymmer en stor mängd exotiska buskar och träd men även många blommor. Här finns det mycket att upptäcka! 

Anmälan i förväg till gertud.anna.larsson@gmail.com eller 070 946 72 33.