Gotlandsresa den 18-22 juni 2021.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

INSTÄLLES på grund av det rådande pandemiläget.

Beslut om att ställa den planerade Gotandsresan togs i november 2020.

 

Det brukar finnas många små ställen att handla udda växter på.

Endags bussresa 16 augusti 2020 - trädgårdar i Växjötrakten.

 

Resan kommer att genomföras i förändrad form. Information har också skickats ut via e-mail 

Vi bedömer det i rådande läge som olämpligt att tränga ihop oss i en buss, men vill väldigt gärna ändå komma iväg på vår höstresa 16 auguati . Så nu har vi kommit på att vi kör rundan med egna bilar istället, så att vi i alla lägen kan hålla adekvat avstånd till alla medresenärer. Vi hade ju hittat ett trevligt gårdscafé, men det får utgå. Istället får vi ta med lunchmatsäck också och gärna ett litet campingbord och stolar om ni äger sådant, så vi inte behöver trängas för mycket vid rastplatsens bord och bänkar. Vi kortar programmet med en trädgård och minskar därmed körsträckan med 7 mil och orkar med dagen litet bättre. 

Så här ser programmet ut:

Vi träffas kl 8:20 på Kungastenarnas rastplats strax söder om Tingsryd. (Där finns toaletter).

Därifrån kör vi till Ninnie Edlunds trädgård i Tävelsås. Olika rum med sten, vatten och ett 1000-tal växter. Oftast växter till salu.

Hon vill ha 30 kr av varje besökare, men pengarna går oavkortat till barncancerfonden. 

Hos Ninnie intar vi vår medhavda förmiddagsmatsäck. Där finns gott om sittplatser. Det finns även ett utedass som vi gärna får använda.

Vi kör sedan till Gemla där vi har två trädgårdar att besöka. Först Bengt Gustavsson som är ordförande i Södra Smålandskretsen. Han har en fin samlarträdgård och har ofta många intressanta växter till försäljning. 

Därifrån till Jaime Pedraza som har en vacker bergstomt med  amatörväxter  ganska nära Bengts, dock inte inom gångavstånd.

Vi lämnar Jaimes trädgård 13:40 för att bege oss till rastplatsen vid Vaktgatan på infarten till Växiö. Där äter vi vår medhavda lunch innan vi tar oss till dagens sista trädgård, hos våra medlemmar Ingrid och Ingemar Olsson. En pärla bland amatörträdgårdar. Vi har varit där förut, men den tål att ses igen.

Som avslutning på dagen ett besök på plantskolan Styragårdens Trädgård. Dit beräknas vi anlända kl 16:10. Förutom plantskola så har de grönsaksodling, hästar, minigrisar, hönor och gårdsbutik, Där får var och en strosa omkring och sedan avvika hemåt när andan faller på.

Eftersom bussen utgår så blir den enda kostnaden att vi får lägga ihop till några presenter till trädgårdsägarna vi ska besöka. Om vi blir 20 som åker blir det 25 kr per person, Och så de 30 kr hos Ninnie till barncancerfonden.

Bifogat finns resplanen med alla adresser, så ingen behöver köra vilse. Om någon vill ha färdiga vägbeskrivningar så skickar vi dessa innan resan till de som har anmält sig. Vi kommer att försöka köra tillsammans, men blir det många bilar är det säkrast att man vet vart man ska, för det är lätt att komma ifrån varandra.

Gunnel har varit runt och kollat och det finns parkeringsmöjligheter överallt. Om någon har svårt att gå får vi se till att deras bil får parkera närmast trädgården. 

Hoppas många vill följa med, vi tror att det här kan bli väldigt bra, det också.

Anmäl deltagande till gertrud.anna.larsson@gmail.com. Sms till 0739467233 funkar också, liksom att ringa. Men mail och sms är bäst.

 

Hälsningar,

Gertrud och Gunnel

 

 

© 2020. Sällskapet Trädgårdsamatörerna Blekingekretsen. All Rights Reserved.

Trädgårdsresa Gotland 2021